Revalidatie en training van pees- en botweefsel

Revalidatie en training van pees- en botweefsel
Waarschijnlijk ken je hem/haar wel: die sporter die al heel lang rondloopt met pijn aan een Achillespees, patellaees of hamstringpees. Vaak wordt na enkele pogingen zonder succes geconcludeerd dat deze klachten niet over gaan en dat het maar geaccepteerd moet worden om met de pijn te leven.
Maar is dat echt nodig? Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat met gerichte krachttraining heel veel peesklachten behandeld kunnen worden, en ook voorkomen kunnen worden! Echter weten veel fysiotherapeuten niet aan welke eisen deze krachttraining moet voldoen. Hoe zwaar moet een oefening zijn? Hoe lang moet een herhaling duren? Hoeveel setjes? Hoeveel herhalingen? Moet er alleen isometrisch getraind worden, of ook excentrisch-concentrisch? Wat kunnen we met stress-relaxation? Moet er ook gelatine gebruikt worden? Welke andere zaken moeten meegenomen worden in een revalidatie/preventie trainingsprogramma?
In deze cursus geeft Bas Van Hooren antwoord op al deze vragen, op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Hier stopt het echter niet. Bas geeft je ook praktische oefenstof mee die mensen thuis toe kunnen passen zonder gebruik van apparaten en gewichten. Daarnaast gaat Bas ook nog in op de meest effectieve manier om te revalideren bij bot(stress)fracturen.
Wil je het niet missen? Schrijf je dan snel in!

Gerelateerde blogposts